Menu Sluiten

Rouwkaarten


Rouwkaarten

Informatie over rouwkaarten en online condoleancekaarten.

Rouwkaarten, ook wel condoleancekaarten genoemd, zijn een algemene vorm van christelijke condoleance. Het woord is Frans, wat van de overledene betekent. Het herdenken, het persoonlijk eerbetoon brengen aan de overledene, gaat honderden jaren terug. Het was oorspronkelijk in de tijd van de oude Egyptenaren dat rouwkaarten een openbare aankondiging werden van verdriet en klaagzang over het heengaan van de geliefde.

In die tijd schreven families op de achterkant van de kaarten een korte en eenvoudige boodschap van medeleven voor het verlies van hun geliefde. Men denkt dat dit gebruik is ontstaan omdat de aanwezigen niet in staat waren de rouwbrief van de nabestaanden te lezen omdat deze in hiërogliefen was geschreven.

Het moet niet worden verward met de moderne rouwkaarten die gewoonlijk op de deuren van het uitvaartcentrum worden geplakt. Er zijn ook kaarten met gebeden of gedichten die in de rouwbrief zijn geschreven. Deze worden normaal gesproken helemaal onderaan de kaart geplaatst om aan te geven dat de overledene zijn of haar aardse bestaan heeft verlaten.

Afscheid nemen is nooit gemakkelijk en het is niet altijd eenvoudig om de passende woorden te vinden bij het overlijden van een dierbare.

Op zo’n moment kan een persoonlijke rouwkaart of condoleancekaart soelaas brengen om familie of vrienden een hart onder de riem te steken. Dankzij de rouwkaarten of condoleancekaarten van Wenskaartenshop kan u dierbaren op een gepaste manier steun bieden in moeilijke tijden.

Dit alles gezegd zijnde, zijn de begrafenisdienst en de rouwkaarten geëvolueerd tot twee afzonderlijke functies die nu in één zijn samengesmolten. Hoewel er nog steeds veel verschillen zijn tussen deze twee zaken, erkennen de meeste uitvaartondernemingen en religieuze groeperingen dat het ene niet bestaat zonder het andere. Dit is te zien aan het feit dat sommige uitvaartcentra de rouwkaarten naast een bidprentje tonen, terwijl andere gewoon de afzonderlijke bidprentjes uitdelen.

Er zijn verschillende soorten rouwkaarten die je vandaag de dag kunt vinden.

Info over rouwkaarten

De discipline van Rouwkaarten

Rouwkaarten of condoleancekaarten zijn bedoeld om uit te drukken hoezeer het de familie spijt dat ze niet in staat zijn om de uitvaart van de overledene bij te wonen. Enkele van de meest voorkomende zinnen op deze condoleancekaarten zijn: “Ons verlies is uw winst”, “wij rouwen om uw verlies” en “wij voelen uw pijn” en “veel sterkte in deze moeilijke dagen” en “innige deelneming” of “oprechte deelneming”. Deze rouwkaarten zijn meestal bedoeld om troost te bieden aan de vrienden en familieleden van de overledene.

Sommige sjablonen voor rouwkaarten zijn speciaal ontworpen voor gebruik met rouwkaarten. Als u een rouwkaart wilt maken voor een vriend of geliefde die rouwt om het verlies van een dierbare, is het gemakkelijk om online rouwkaart sjablonen te vinden die u kunt gebruiken.

De meeste van deze sjablonen bevatten alles wat je nodig hebt om de perfecte kaart te maken, behalve de woorden. Als u geen woorden hebt om uw dankbaarheid uit te drukken, dan is het eenvoudig om de lege ruimte in de sjabloon in te vullen met de juiste woorden. Veel families vinden dit een geweldige manier om de gedachten en gevoelens van hun dierbare binnen handbereik te houden in een tijd als deze.

Het mag duidelijk zijn dat heden vooral online rouwkaarten veel gebruikt worden.

Meer info over rouwkaarten nu op www.wenskaartenshop.be.

Tags

Aanbod Rouwkaarten | Budgetvriendelijke Rouwkaarten | Keuze Rouwkaarten | Kwaliteit Rouwkaarten | Leveranciers Rouwkaarten | Low Budget Rouwkaarten | Luxe Rouwkaarten |